Parohia Nr 4, Moisei, Lunca de Jos

Piatra de temelie a acestui Sfânt Lăcaș a fost pusă în august 1994 de către Preasfințitul Iustinian Chira al Maramureșului și Sătmarului. Această biserică poartă hramul Pogorârea Sfântului Duh, sărbătorit anual în 19 iunie.
Dragostea față de Dumnezeu a credincioșilor din Moisei și dorința de a avea biserică aproape de ei, a făcut ca lucrările să înceapă cu luna septembrie a aceluiași an. Ca meșter, l-au avut în frunte pe Vasile Petreuș, alături de un grup de oameni din Botiza și chiar pe preotul Timiș Dumitru, fiind aproape de credincioși.
În anul 1999, aceasta primește statutul de parohie Moisei Lunca, fiind numit preot paroh Timiș Dumitru junior în data de 15 august. În timpul păstoririi lui, lucrările continuă, este tencuită în interior, se realizează pictura în tehnica frescă, este impodobită cu iconostas, pardoseală și candelabre.
În 7 decembrie 2003 a fost numit preot paroh Timiș Ioan, care cu sprijinul Consiliului Parohial și a credincioșilor, duce la bun sfârșit lucrările de finisaj ale lăcașului de rugăciune.
Un merit deosebit la desîvârsirea lucrărilor bisericii l-a avut preotul Timiș Dumitru.
Biserica s-a sfințit în 28 august 2005 de către Preasfințitul Iustin Hodea Sigheteanu înconjurat de un mare sobor de preoti
Astăzi, credincioșii îl au în mijlocul lor pe preotul Vlad Samoilă. Lucrările continuă și acum cu mare vervă, casa parohială fiind în proces de construire.

Sursă poze: Parohia Lunca de Jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *