Moisei, stațiune turistică

Moiseiul este: O poartă maramureseană larg deschisă spre Europa, prin vrednicia locuitorilor și responsabilitatea autorităților locale.
Fiind, oficial, o stațiune turistică, ne gândim să promovăm comuna noastră în cel mai intens mod posibil. Acordăm Moiseiului o importanță deosebită datorită localizării sale pe harta Maramureșeană, o locație ce beneficiază de vecinătatea a două puncte turistice recunoscute nu numai pe plan local sau județean, ci pe plan național și internațional, Mocanița de pe Valea Vaserului și Complex Turistic Borșa. Așezarea geografică constituie un avantaj atât pentru locuitorii comunei, care se regăsesc între două orașe, cât și pentru turiștii care vor să-și petreacă câteva zile în Țara Maramureșului, care, dorind să viziteze aceste zone încântătoare, pot alege să se cazeze în Moisei și să viziteze principalele obiective turistice.
Ne bucurăm și profităm de poziționare datorită echidistanței față de vestita Mocăniță de pe Valea Vaserului, care este vizitată anual de către mii de turiști. Valea Vaserului face parte din Munții Maramureșului, având ultima cale ferată forestieră activă din Carpați. Turiștii călătoresc 21,6 de km în munți, până la stația Paltin, unde pot admira minunatele peisaje, bucurându-se de o plimbare unică, cu trenul cu abur alimentat cu lemne. În stația finală Paltin au posibilitatea de a servi un picnic din oferta de mâncare proaspăt gătită, turiștii pot admira defileul de pe o platformă de observare situată în apropiere sau pot să facă o scurtă drumeţie până la galeriile din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Al doilea punct turistic la care facem referire, de o importanță deosebită este Rezervația Naturală Munții Rodnei, Cascada Cailor și totodată pârtia de ski. Atracția principală a orașului Borșa este pârtia de ski care are cea mai înaltă trambulină naturală din Europa (113 m) pe care se pot face sărituri cu schiurile. Zona din jurul orașului Borșa oferă numeroase obiective turistice impresionante, precum rezervații naturale cu văi, cascade, vârfuri înalte, monumente ale naturii inedite, locuri și peisaje care îți taie răsuflarea, plus câteva atracții unice zonei.
Acestea ar fi câteva dintre principalele motive pentru care Moiseiul merită pe deplin să fie vizitat fiind singura localitate care face parte din cele două rezervații naturale ale biosferei: Parcul Natural Munții Rodnei și Munții Maramureșului.
Moiseiul este comuna care și-a păstrat vii valorile, identitatea, credința nestrămutată și demnitatea.

Surse: http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-7-motive-pe…

http://www.cffviseu.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *