Legenda Fetei Pădurii

În folcorul Maramureșean, fata Pădurii este un spirit de femeie chinuit, răzbunător ce bântuie pădurile noaptea și care produce foarte mult rău, atât fizic cât și psihic în special bărbaților. Se spune că are abilitatea de a se metemorfoza așa că uneori apare sub forma unei femei incredibil de frumoasă, având părul lung sau alteori sub forma unei femei grotesc de urâtă. Are puteri supranaturale, de cele mai multe ori din inima pădurii se aud diferite sunete, precum râsete, plânsete sau alteori diferite zbierături.

Cine este fata pădurii ?Cum a apărut?
Se spune că a apărut acum foarte mulți ani când o frumoasă fată s-a rătăcit în pădure. A rămas acolo o noapte întreagă timp în care a încercat să găsească o cale de a ieși, de a se întoarce, însă se afunda tot mai mult. I-a apărut în cale un bărbat care s-a oferit să-i acorde ajutor fetei, însă acesta a dus-o și mai afund în pădure ajungând la o casă de piatră. A băgat-o înăuntru și a transformat-o din frumoasa fata ce era într-una grotească, luându-i chiar mințile. A dezbrăcat-o și a usuit-o în pădure. Așa s-a născut FATA PĂDURII. Ea Bântuie Maramureșul istoric atât ziua cât și noaptea, fiind observată de foarte mulți dintre localnici.
Datorita faptului că nenorocirea ei a venit de la un bărbat , ea atacă în mare parte bărbații, luându-le sufletul, schilodindu-i sau chiar omorandu-i.Ea umbla pe la marginile pădurilor ademenind barbatii în inima pădurii pentru a le face cele mai oribile lucruri. Se mai spune că singura metoda prin care bărbații se puteau proteja de Fata Pădurii era sa poarte asupra lor o franghie împletită sau să-și facă cruce cu limba în gură, și doar ajungând la al 99-lea semn al Crucii, Fata Pădurii se făcea nevăzută.
http://romanialapas.ro/legende-maramuresene-cine-este-fata-padurii/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *